Korenené kuracie prsia korením BERBERE
Jedným z mojich obľúbených použití korenia berbere je tento recept na kuracie prsia . Ale môžete použiť aj bravčový rezeň alebo kúsok jahňacieho mäsa; je to také všestranné.
Ingrediencie
-
1 Vykostené kuracie prsia bez kože - zľahka naklepané na bežnú hrúbku
-
1 lyžička soli
-
1 polievková lyžica zmesí korenia berbere alebo podľa chuti
-
2 lyžičky masla
-
1 limetka, odšťavená
-
2 lyžičky paradajkovej pasty
-
¼ šálky kuracieho vývaru alebo podľa potreby
-
⅓ šálky kokosového mlieka
-
1 lyžica nasekaného koriandra
-
Obe strany kuracích pŕs ochutíme soľou a korením berbere
-
Maslo roztopte na panvici na stredne vysokej teplote, kým nezačne hnednúť. Kuracie prsia okamžite preneste na panvicu; opečte 2 až 3 minúty z každej strany. Kuracie mäso preložíme do teplej misky.
-
Do panvice pridajte limetkovú šťavu, paradajkový pretlak, kurací vývar a kokosové mlieko . Za stáleho miešania priveďte do varu. Pridajte 1/2 lyžičky korenia berbere a štipku soli.
-
Vráťte kuracie prsia na panvicu; znížte teplo na stredne nízke. Varte, kým prsia nie sú udusené a omáčka sa nezačne redukovať, ďalších 4 až 5 minút a počas dusenia polievajte mäso šťavou z panvice.
-
Posypeme nasekaným koriandrom.