DOPRAVA ZDARMA! Pre všetky objednávky nad €20!

Čierne korenie celé

Kód: 754/50G 754/100 754/250 754/500 754/50G2 Zvoľte variant
30 Kč / ks 42 Kč / ks 105 Kč / ks 190 Kč / ks 345 Kč / ks od 30 Kč / ks
Skladom Skladom Objednané Objednané Objednané Zvoľte variant
Variant
Môžeme doručiť do:
23.10.2024 23.10.2024 - - - Zvoľte variant

Sušené, mleté ​​čierne korenie je jedným z najbežnejších korení v západnej kuchyni. Zvyčajne sa označuje jednoducho ako „paprika“ a nachádza sa takmer na každom jedálenskom stole v mnohých častiach sveta, často spolu so stolovou soľou. Pretože má korenie relatívne nízky obsah vlhkosti, môže sa skladovať mnoho rokov bez straty chuti a arómy (najmä keď je v celej forme zrnka korenia).  

Detailné informácie

Pri objednávke nad 50 € doprava zdarma
Doprava zdarma
Pri objednávke nad €20
Darček zadarmo
Darček zadarmo
Pri každej objednávke nad €30
hodiny
Rychlé doručenie
Doručenie do dvoch pracovných dní

Podrobný popis

Čierne korenie pochádza z Malabaru, tropického regiónu na západnom pobreží južnej Indie (časť indického štátu Kerala). Je plodom trvácej popínavej rastliny podobnej brečtanu, ktorá sa prilepí na podporný strom alebo umelú štruktúru. Malé (asi 0,2 palca), okrúhle, bobuľovité plody (známe ako „kôstkovice“) rastú v zhlukoch nazývaných „hroty“. Sušená kôstkovica je známa ako „korenie“. V závislosti od času zberu a spracovania môžu byť zrnká korenia čierne, biele, zelené alebo červené. 

Zrnká čierneho korenia sú najrozšírenejším druhom zberu. V prípade čierneho korenia sa bobule korenia zbierajú ešte zelené, nechajú sa kvasiť a sušia sa na slnku, kým sa nescvrknú a nezískajú hnedočiernu farbu

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: