Ceylonský zelený čaj
Kód: 920/50G 920/100 920/200 Zvoľte variant

Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Lístky zalej vodou s teplotou 80 °C a lúhuj 3 minúty. Nálev je možné použiť dvakrát – prvý povzbudí, druhý upokojí a uvoľní telo.
Pôvod:
-
Cejlónsky zelený čaj pochádza zo Srí Lanky, známej ako Cejlón do roku 1972.
-
Hoci je ostrov známejší produkciou čierneho čaju, v posledných desaťročiach sa rozšírilo aj pestovanie zeleného čaju, najmä vo vyšších polohách.
-
Zelený čaj sa spracúva iným spôsobom ako čierny – neprechádza fermentáciou, čím si zachováva viac prírodných antioxidantov.
Charakteristika:
-
Má jemnú, sviežu a mierne trávnatú chuť s osviežujúcim účinkom.
-
Farba nálevu je svetlozelená až svetlojantárová, v závislosti od spôsobu spracovania.
-
Pestuje sa najmä v oblastiach ako Uva, Nuwara Eliya alebo Kandy, kde chladnejšie podnebie prispieva k jemnosti lístkov.
Zaujímavosti:
-
Srílanský zelený čaj kombinuje ázijskú tradíciu spracovania s cejlónskou arómou a charakterom.
-
Vďaka nižšiemu obsahu kofeínu je vhodný na každodenné popíjanie – prvý nálev povzbudzuje, druhý upokojuje.
-
Obsahuje množstvo antioxidantov, podporuje trávenie, detoxikuje organizmus a má pozitívny vplyv na imunitu.
-
Čoraz viac sa využíva aj ako základ pre ochutené čaje – napríklad s jazmínom, mätou alebo citrusmi.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.